horgaszhaz szembol

Vendégházunk közvetlenül a víz felszíne fölé épített stégen áll, 2020 tavaszán került átadásra. A stégre 5 méteres bejáró vezet. Kétszintes, 4 fő részére tudunk szállást biztosítani. Az emeleten található 2 darab egyenként kétágyas hálószoba. A szobákban minden ablakon redőny és szúnyogháló van felszerelve. Ágyneműt biztosítunk. Az alsó szinten a nappali a konyhával egy légtérben helyezkedik el, innen panorámás kilátás nyílik a tóra.

A nyaraló fűthető és klimatizált, gyors wifi-vel, tv-s nappalival, zuhanyzóval. A külön a házhoz tartozó angol wc a parton található, 10 méterre a bejárótól. A konyha minden igényt kielégítő, teljesen felszerelt (fagyasztós hűtő, indukciólapos tűzhely, mikróhullámú sütő). A fentieken kívül megtalálható benne kávéfőző, vízforraló. A nyaralóban vezetékes víz van, de ez fogyasztásra, illetve főzésre nem alkalmas, viszont mosogatásra és tisztálkodásra igen.

A stégen külső fedett terasz található, kényelmes kerti bútorokkal, hangulatvilágítással tökéletes lehetőséget biztosítva egy kisebb étkezésre, borozgatásra. Ezen kívül kinti italhűtő, pult, vízcsap, frissítő zuhany és tároló áll a vendégek rendelkezésére.

A part parkosított, lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra. Itt található még egy 8 személyes szaletli, illetve külön folyóvizes halpucoló. Néhány nappal előre leegyeztetve kedves vendégeink megkóstolhatják a gondnokunk által kemencében sütött malacot, kacsát, oldalast is. A ház mellett parkolási lehetőség biztosított.

A ház A ház A ház A ház

Hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel. A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

Érkezéskor a vendég köteles a tulajdonosnak átadni az adatfelvétel miatt a személyes okmányait (útlevél vagy személyi igazolvány) és a helyszínen fizetendő összeget.

Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el.
A vendégek felelősek a szálláshely tisztaságáért, valamint ezt a tisztaságot kötelesek megőrizni.

Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani.

A szálláshelyen hangoskodni, a szomszéd szálláshelyeken tartózkodók pihenését zavarni napszaktól függetlenül szigorúan tilos.

Az épületben tilos dohányozni, kijelölt dohányzóhelyet a teraszon találnak.

Vendégeink a vendégházat 14:00 órától foglalhatják el
A távozás napján kötelesek a szálláshelyet elhagyni 10:00-ig, hogy ki lehessen takarítani és előkészíteni más vendégeknek, akik Önök után érkeznek. A szállást olyan állapotban kell elhagyniuk, amilyenben az érkezésükkor volt – rendben és sértetlenül.

A szállásról kizárható az a személy, aki:

  • szándékos rongálást követel
  • saját vagy más testi épségét veszélyezteti
  • a pihenni vágyó vendégek nyugalmat zavarja.

A vendégház teljesen felszerelt. A vendégházból távozáskor hiányzó felszereléséért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, melyet jelen házirend aláírásával elfogadnak.
A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. Amennyiben elhagyja a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.

Kérjük, hogy a vendégház végleges elhagyását előzetesen jelezze a vendégház felszerelésének ellenőrzése végett.

Amennyiben a leltár ellenőrzése során eltérést vagy kárt észlelünk, a hiányzó vagy sérült eszközök értékét a vendég köteles megtéríteni.

Amennyiben elhagyja a vendégházat, kérjük, hogy minden esetben zárja be az ajtót és az ablakokat, valamint elektromos berendezéseit, légkondicionálót ne hagyja bekapcsolt állapotban.

Amennyiben a szállásadó olyan személyek jelenlétét észleli, akik nincsenek regisztrálva vagy nincsenek bejelentve a foglalás során, akkor a tulajdonosnak teljes körű jogában áll lemondani a szállást minden vendég részére.

Tilos minden olyan tevékenység, mely jogszabályba ütközik vagy közerkölcsöt sért.

Háziállatokat a Vendégházba behozni tilos!

A házban tilos legénybúcsút, lánybúcsút és egyéb hangoskodással járó rendezvényt tartani.

A szállás foglalás feltétele, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Minden panaszt akkor veszünk figyelembe, ha azt a tartózkodás ideje alatt jelzik felénk. Utólagos reklamációt nem fogadunk el.

A vendégházban mindenki saját felelősségére tartózkodhat.

Kellemes pihenést kívánunk!

Az Erőműi tavon horgászó OHE tagok, napijeggyel horgászók, illetve vendéghorgászok csak saját felelősségükre használhatnak csónakot. A csónakot a 3. pontban előírtaknak megfelelően azonosítási számmal kell ellátni. A csónakos horgászat során elkövetett szabálysértésekért a csónak tulajdonosa is felelősségre vonható. Az esetleges balesetekért az OHE felelősséget nem vállal. Kiskorúak, ifi horgászok felügyelet nélkül csónakot nem használhatnak.

Csónakot az vezethet, aki ismeri a vízi közlekedés rendjéről szóló 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat (a továbbiakban: hajózási szabályzat) rendelkezéseit, az igénybe vett vízterület sajátosságait, valamint megfelel hajózási szabályzat előírt életkorra vonatkozó előírásoknak és egyéb személyi feltételeknek. Csónakot vezetni csak a hajózási szabályzatban és a horgászrendben előírt szabályok betartásával lehet.

A csónak kötelező felszerelése:
  • a csónakban tartózkodó 16. életévüket be nem töltött személyek és úszni nem tudó felnőttek együttes számának megfelelő számú, de legalább 1 db mentőmellény, a mentőmellények viselése kötelező
  • legalább 1 db evező
  • 1 db a csónak horgony nélküli tömegének legalább 5%-ával egyenlő tömegű horgony (a horgony a mederhez történő ideiglenes rögzítésre alkalmas, más számára veszélytelen kialakítású eszközzel, tárggyal helyettesíthető)
  • 1db elektromos üzemű, a szükség szerinti irányba fordítható fényforrás, a biztonságos üzemelés feltétele tartalékizzó megléte vagy olyan fényforrás, amelyben több, egymástól függetlenül működőképes izzó vagy világító dióda (LED) van, továbbá tartalék áramforrás megléte a napnyugtától napkeltéig terjedő időszakban

A menetben levő csónakban tartózkodóknak – a csóváló evezést (védlizés), illetve csáklyázást végző személy kivételével – TILOS állni. A csónak vezetője a beszállás előtt köteles tisztázni, hogy a csónakban helyet foglaló személyek tudnak-e úszni és azok nyilatkozata, továbbá a Hajózási Szabályzat rendelkezései alapján a mentőfelszerelés elhelyezéséről, továbbá alkalmazásra való készenlétéről köteles gondoskodni.

Vízterületeinken nyilvántartásba vételre köteles és belső égésű motorral hajtott csónak, kisgéphajó, vízi sporteszköz használata TILOS.

Sötétedéstől napkeltéig (éjjel) a vízen közlekedni, horgászni csak a partról és minden irányból jól látható, kivilágított csónakkal lehet, egyéb módon vagy kivilágítatlan csónakkal közlekedni TILOS! A kivilágítási kötelezettség megszegéséért a csónakban tartózkodó többi horgász is felel!

A csónakot fürdőzésre sem a horgász, sem vendégei nem használhatják.

A csónakban csak annyi személy tartózkodhat, ahány személyes a csónak. Ez a szám a gyermekek esetében is érvényes. Általánosságban minden csónak hosszméterhez 1 fő befogadóképességhez tartozik.

A túlterhelt csónak tulajdonosa ellen fegyelmi eljárást kell kezdeményezni.

A Vértesi Erőmű Zrt. bekerített üzemterületén, a völgyzáró gáton, illetve a táblával megjelölt helyen csónakkal kikötni TILOS! A szalagpálya alatt és a nyomsáv mindkét oldalán 3 m-en belül tartózkodni, továbbá a terelőgátakat és egyéb műtárgyakat 10 m-en belül és a völgyzáró gátat 50 m-en belül megközelíteni TILOS!

A csónakról horgászni a horgászállásoktól, illetve parti horgászhelyektől számított 150 m-en belül TILOS! Csónakkal úgy kell a vízen közlekedni, hogy másokat a horgászatban ne zavarjunk.

November 1. – március 31. közötti időben csónakból csak 06:00 és 20:00 között szabad horgászni, az éjszakai horgászat és a csónakos közlekedés TILOS, kivéve a csali behúzásabehordása, illetve a telepített bója környékének etetése!

A vermelő halállományok védelme érdekében november 1. és március 31. közötti időszakban halradar, szonár, használata és ezek alkatrészeinek csónakban való elhelyezése is TILOS.

A csónak rögzítéséhez használt karókat a horgászat befejezésével el kell távolítani.

A nagyfeszültségű távvezeték nyomvonala és a Bokodi közút közötti szakaszon, illetve minden olyan helyen, ahol 150 m-es védőtávolság nem biztosítható (pl.: B-sor mögött és a D-sor közti terület) csónakból horgászni TILOS.

Elektromos csónakmotor használata előzetes egyeztetés alapján az OHE vezetősége által kiadott ENGEDÉLY birtokában megengedett. A csónakmotor megengedett maximális teljesítménye 101 lb (2 LE).

Elektromotorral meghajtott csónakkal csak olyan sebességgel lehet közlekedni, ami a vízen tartózkodó többi csónak biztonságát nem veszélyezteti.